Διαδραστικά Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία!!

0 Comments

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020.

Παραβρέθηκαν: η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Μυλωνά , ο Πρόεδρος της Ολύνθου, κ. Αυγέρης Ν., οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ κα. Κασσώτη Ο., κ. Παπαθανασίου Ε., κ. Αμανατίδης Ν., ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEMESIS κ. Πρωτοψάλτης Α.,

η Διευθύντρια του Δ. Σ. Ποτίδαιας κ. Αδαμίδου Ραλία, ο κ. Πουλίζος Χρ. εκπαιδευτικός από το Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων που υλοποιήσαμε εξ αποστάσεως πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, μαθητές με τους γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στη λειτουργία του Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NEMESIS και στις δράσεις που υλοποιεί το Σχολείο μας.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο σε σχέση με την εισαγωγή της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία, ¨”θα αποτιμηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος και πρωτοβουλίες σαν την δική σας θα αποτελέσουν φάρους και για άλλα σχολεία”!! Δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να εξεταστεί το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν και άλλα Διαδραστικά Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε σχολεία όλης της Ελλάδας!! Εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης!! Κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά: «Χάρηκα που σας είδα όλους και που διαπίστωσα ξανά τη θετική διάθεση για υψηλούς στόχους. Πολύτιμη η συνεργασία μας που θα συνεχιστεί….»

Η κ. Μυλωνά δήλωσε περήφανη που προΐσταται των σχολείων της Χαλκιδικής και που το Σχολείο της Ολύνθου λειτουργεί ως οργανισμός μάθησης και δίνει το παράδειγμα και σε άλλα σχολεία.

Ο κ. Αυγέρης καλωσόρισε την Υφυπουργό και μίλησε για τη συνεργασία Κοινότητας και Σχολείου.

Το λόγο πήραν όλοι οι συμμετέχοντες και μπορείτε να ακούσετε τις παρεμβάσεις τους στο βίντεο που ακολουθεί:

Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που υπηρετούμε στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου και μέσα από τις δράσεις του αναδεικνύεται η δημόσια εκπαίδευση, το χωριό μας, ο Δήμος και η Χαλκιδική μας!!

Ευχόμαστε από καρδιάς σε ΟΛΟΥΣ να έχουν δρόμους ανοιχτούς μπροστά τους και η σημερινή τηλεδιάσκεψη να αποτελέσει την αφετηρία της δημιουργίας Διαδραστικών Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη την Ελλάδα.

Θα κλείσουμε με χαμόγελα και μουσική!! ακούστε και θαυμάστε ένα μάθημα Μουσικής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από την Μουσικό του Σχολείου μας κ. Δίγκα Ευαγγελία!!

Categories: