Εγκαίνια Διαδραστικού Πάρκου

0 Comments

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τελέσαμε τον αγιασμό για τα εγκαίνια του πρώτου Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ένα έργο που οραματιστήκαμε, το πιστέψαμε και υλοποιήθηκε χάρη στον Μέγα δωρητή μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος και έδωσε τις ευχές του για το Πάρκο. Λόγω της έντονης βροχής ο αγιασμός τελέστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μισαηλίδης αναφέρθηκε στην ομιλία του στην υλοποίηση του Έργου, την πρωτοπορία και τις παιδαγωγικές αρχές που έλαβαν υπ’ όψη κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Τη δυνατότητα που δίνει στα παιδιά το Πάρκο μέσα από βιωματικές δράσεις να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και γενικά να προωθήσουν και να καλλιεργήσουν θετικά πρότυπα κυκλοφοριακής κουλτούρας. Επίσης ανέφερε την ευκαιρία που δίνετε στην Όλυνθος  με τη λειτουργία του Πάρκου  να γίνει πόλος έλξης για πολλά σχολεία διότι με τον Αρχαιολογικό χώρο, το Πολιτιστικό Κέντρο και το γήπεδο 5Χ5 προσφέρετε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης σε μαθητές.

Όσοι απεύθυναν χαιρετισμό αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την υλοποίηση του έργου και επισήμαναν την ανάγκη της κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές και τα οφέλη που θα έχουν ως ενήλικοι.Η Διευθύντρια Π. Ε. Χαλκιδικής, κ. Ευτυχία Παπανικολάου μίλησε για τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών που με περισσή αγάπη για την υλοποίηση δράσεων και επίτευξη στόχων που έχουν θέσει  δεν μπορούν αποτιμηθούν ούτε με χρήματα ούτε με τον χρόνο που διαθέτουν.

 

Στην ομιλία της η κ. Σταθακοπούλου, μας συγκίνησε ιδιαίτερα, όταν γνωστοποίησε ότι ήταν πρωτότυπη η πρόταση αλλά σημαντικό λόγο για την Δωρεά του Ιδρύματος έπαιξαν οι άνθρωποι που γνώρισαν κατά την επίσκεψή τους στο Σχολείο και ήταν πίσω από αυτή την πρόταση.

 

 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με πλακέτα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ολύνθου, Νίκος Αυγέρης και ο κ. Γιάννης Κυπριώτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πολυγύρου.
Τέλος οι μαθητές με την καθοδήγηση της κ. Κεραμάρης μουσικός του Σχολείου μας τραγούδησαν το τραγούδι που έγραψαν με τίτλο «STOP».

 

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έκοψαν την κορδέλα και ξεναγήθηκαν στο Πάρκο.


Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δ. Πολυγύρου και συντονιστής ήταν ο κ. Γιώργος Διαμαντουλάκης.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η κ. Αρίστη Σταθακοπούλου και η κ. Ασημίνα Κουτρουμπούση, οι βουλευτές Χαλκιδικής, κ. Κατερίνα Ιγγλέζη και κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφειάρχης Χαλκιδικής, κ. Γιάννης Γιώργος, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής, ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, κ. Δημήτρης Ζαγγίλας,

η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, κ. Ευτυχία Παπανικολάου, ο Διευθυντής Π.Ε. εκπαίδευσης Σερρών, κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος, η Συντονίστρια του 1ου ΠΕΚΕΣ κ. Όλγα Κασσώτη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Αυγέρης, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος του Σχολείου κ. Γιώργος Μπότσας, Διευθυντές και Διευθύντριες σχολείων της Χαλκιδικής, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς αλλά και τους εθελοντές που εργάστηκαν αδιάκοπα ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει αυτό το Πάρκο. Τον ακούραστο κ. ΝίκοΑυγέρη, Πρόεδρο της Κοινότητάς  και τον συνοδοιπόρο κ. Γιάννη Κυπριώτη, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πολυγύρου.
Επίσης ευχαριστούμε τους δωρητές: Δήμο Πολυγύρου, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Σχολικό Συνεταιρισμό, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και πάνω από όλους το μέγα δωρητή, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χωρίς τη χρηματοδότηση του οποίου το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Ιδιαίτερα, όμως, ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τις εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,  που καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής του Πάρκου στάθηκαν αρωγοί και μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συναντούσαμε.

Να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε βάλει και πιστέψετε είναι πολύ ψηλοί.
Κλείνοντας να ευχηθούμε τα χαμόγελα που επένδυσαν θετικά τα Εγκαίνια να είναι παντοτινά.

Δείτε τα βίντεο της Εκδήλωσης:

Συγνώμη για την ποιότητα της εικόνας είναι από ερασιτεχνικές λήψεις Βίντεο από το HalkidikiPolitiki.gr

 

Categories: